Novica

Z uspešnim slovensko-nemškim sodelovanjem do novih delovnih mest

20.04.2012

Na sedežu poslovne skupine Ržišnik Perc je v

četrtek, 19. 4. 2012, potekalo srečanje s članskimi podjetji Slovensko-nemške gospodarske zbornice. Skupina Ržišnik Perc že dlje časa sodeluje z zbornico in pomaga nemškim investitorjem pri pridobivanju gradbenih lokacij, gradbenih dovoljenj, pri projektiranju in drugih aktivnostih, potrebnih za vstop na slovenski trg.

V okviru predstavitve skupine sta potekali dve predavanji. Andrej Ržišnik, direktor podjetja Protim Ržišnik Perc, je predstavil pasti in priložnosti pri pripravi gradbenih investicij v Sloveniji, Andrej Remškar, direktor podjetja Creatim Ržišnik Perc pa je predstavil trende v sodobnem B2B poslovanju.

Andrej Ržišnik se je osredotočil na celostno vodenje gradbenih projektov skozi vse faze nastajanja, od zasnove do predaje objekta v uporabo in odprave pomanjkljivosti, s čimer se v razmerju do investitorja vzpostavi sklenjena veriga odgovornosti. Protim pri načrtovanju, izboru izvajalcev in nadzoru nad gradnjo drži stroške znotraj ocenjene investicijske vrednosti ter hkrati omogoča prihranke pri obratovanju in vzdrževanju objekta skozi njegov celoten življenjski cikel.

Kot primer dobre prakse je Gregor Rožman, predstavnik sestrskega podjetja RP investicije, na predavanju predstavil projekt izgradnje novega proizvodno-poslovnega objekta podjetja SAXONIA-FRANKE, d.o.o., uporabne površine skoraj 6.000 m2, ki bo zgolj leto in pol po nakupu komunalno opremljenega zemljišča v PC Žirovnica investitorju predan v uporabo avgusta letos.

Andrej Remškar je izpostavil tri ključne izzive, s katerimi se srečujejo podjetja pri spletnem poslovanju: avtomatizacija poslovanja, učinkovitejše trženje in preseganje pričakovanj kupcev. Visoko konkurenčno okolje podjetja sili, da stalno izboljšujejo poslovno učinkovitost, zato je Creatim v sodelovanju z IBM razvil spletno rešitev, ki podjetjem pomaga pri obvladovanju stroškov, povečanju prodaje in trdnejšim odnosom s kupci. Rešitev je na voljo “v oblaku”, kar pomeni, da se naročnikom ni potrebno ubadati s tehnologijo in investicijami, saj lahko storitev enostavno najamejo.

Predsednica zbornice, gospa Gertrud Rantzen, je pohvalila predavanja, saj so člani dobili vrsto praktičnih vpogledov in napotkov za uspešno poslovanje v slovenskem gospodarskem okolju.

Vabimo vas k ogledu PPT predstavitev delavnic, ki smo jih izvedli v okviru dogodka Dan odprtih vrat:

Dan odprtih vrat, poslovni dogodek poslovne skupine Ržišnik Perc in Slovensko-nemške gospodarske zbornice


Nazaj | Arhiv