Novica

ENERGETSKE IZKAZNICE v Sloveniji po novem obvezne

14.05.2012

V Sloveniji Zakon o spremembah in dopolnitvah energetskega zakona (EZ-B: Ur.l. RS št. 118/2006, z dne 17.11.2006) in (EZ-E: Ur.l. RS št. 10/2012, z dne 10.02.2012) že predpisuje obveznost energetske izkaznice ob novogradnji, ob vsaki transakciji nepremičnin in za vsak obstoječi večstanovanjski objekt z vsaj štirimi etažnimi enotami.

Energetska izkaznica stavbe je javna listina s podatki o energetski učinkovitosti stavbe s priporočili za povečanje energetske učinkovitosti. Njen osnovni namen je podajanje informacij o porabi energije v stavbi, na podlagi katerih lahko morebitni kupec oziroma najemnik sklepa o energetski učinkovitosti s tem pričakovanih obratovalnih stroških ter morebitnih investicijskih stroških za njeno izboljšanje.

Energetske izkaznice izdajajo pooblaščene pravne ali fizične osebe - izdajatelji. V okviru Gradbenega inštituta ZRMK se je pravkar zaključilo prvo usposabljanje pooblaščenih izdajateljev izkaznic, ki smo se ga udeležili tudi sami in s tem uspešno izpolnili pogoje za pridobitev licence za izdajanje energetskih izkaznic.

V našem svetovalnem in projektantskem podjetju vam na področju energetike poleg obstoječih storitev (energetsko svetovanje, energetske sanacije idr.), po novem nudimo tudi pridobitev energetske izkaznice za vaš objekt.

energetska izkaznica


Nazaj | Arhiv