Novica

Hofer tudi na Gorenjskem

12.01.2005

Včeraj so v turistično nakupovalni coni Lesce odprli diskontni supormarket podjetja Hofer, ki je del mednarodne družbe ALDI SÜD

Lesce – Tudi velik naval kupcev, ki so včeraj, na dan otvoritve, dodobra izpraznil nanovo odprto trgovino Hofer v turistično nakupovalni coni Lesce, kaže na to, da potrošniki še lahko iščejo novo ponudbo in zlasti posebej ugodne nakupovalne priložnosti. Dela nastopa prvega povsem tujega trgovca v Sloveniji smo deležni na Gorenjskem, to pa je druga izmed 11 trgovin, ki jih družba Hofer odpira po vsej Sloveniji. In to v borih štirinajstih decembrskih dneh, kar kaže na zelo dobro načrtovan frontalni nastop v naši državi. Po svoje je zanimivo, da podatkov o posamezni trgovini pri Hoferju ne dajejo. Objavili so le, da so letos v izgradnjo vložili 45 milijonov evrov, z nakupom zemljišč še za nadaljnjih 30 poslovalnic pa investirali več kot 100 milijonov evrov. Povprečno imajo poslovalnice 1360 kvadratnih metrov površine. Od tega 900 kvadratnih metrov prodajnega prostora, poskrbijo pa tudi za 100 do 120 parkirišč. Vodenje gradnje šestih Hoferjevih marketov v centralni in zahodni Sloveniji so zaupali arhitektom in inženirjem iz PROTIM-a Ržišnik Perc iz Šenčurja pri Kranju, od presoje izvedljivosti projekta, pridobivanja dovoljenj, izdelave projektne dokumentacije, do vodenja in nadzora gradnji, ki povprečno traja le 12 do 15 tednov.

V poslovalnicah Hoferja v povprečju zaposlujejo trideset prodajalk in prodajalcev in danes je v Hofer Slovenija zaposlenih že 500 ljudi. Poleg ponudbe prehrambenih izdelkov in posebne ponudbe za prosti čas, gospodinjstvo in konjičke, so pripravili izbor akcijskih izdelkov. Posebej poudarjajo, da je že sedaj v ponudbi veliko slovenskih proizvodov, dno od njihovih načel pa je, da naj bo več kot polovica prometa ustvarjena z domačimi proizvodi.


Nazaj | Arhiv