Novica

OPC Šenčur se razvija po načrtih

04.11.2002

Večletna prizadevanja Občine Šenčur so obrodila sadove v realizaciji nove obrtno poslovne cone OPC Šenčur. Usklajeni so bili prostorski dokumenti občine, urejena sprememba namembnosti zemljišč, zato da so danes že zgrajeni prvi objekti, urejena komunalna infrastruktura in aktivirana nova delovna mesta.

Pobudnik projekta - Občina Šenčur - s to potezo spodbuja razvoj podjetništva v občini in mu omogoča možnosti za razvoj. Nosilec investicije je podjetje Protim Ržišnik & Perc, d.o.o., ki na projektu od pridobitve in združevanja zemljišč, do izgradnje komunalne infrastrukture in priprave projektne in investicijske dokumentacije ter pridobivanja upravnih dovoljenj za posamezne objekte intenzivno dela že več let.

Prav v mesecu septembru je svojo novo poslovno stavbo odprl tudi šenčurski podjetnik, Darko Vidmar - Avto Hi-fi, s.p.

Projekt, katerega realizacija se preveša v tretje leto, se odvija v skladu z zastavljenimi terminskimi cilji. Tudi obseg zgrajenih objektov, ki danes znaša 6000 m 2 poslovnih površin, ustreza pričakovani dinamiki razvoja.

V OPC je danes zaposlenih že več kot 100 ljudi, med katerimi je veliko občanov Šenčurja. Ob zaključku izgradnje območja A predvidevamo skupno do 300 delovnih mest na območju OPC.

V OPC imajo sedež naslednja podjetja:

3L, d.o.o. - veleprodaja tekstila
AVTO Hi-fi, Darko Vidmar, s.p. - avtoakustika in mobilna telefonija
KAMM, d.o.o. - kovinska galanterija in navtični program
DAISY TECHNOLOGIES, d.o.o. - elektro in informacijski inženirji, ki razvijajo visoko tehnologijo za telekomunikacije
KMS, d.o.o. - zastopstvo strojne opreme
HOPING, d.o.o. - projekianti za industrijskc plinske kotlovnice
TIPEDA ŠUC, d.o.o. - organizacija športnih prireditev
SION FINANČNO POSREDNIŠTVO, d.o.o. - finančna družba

Trenutno je v fazi izgradnje objekt podjetja STEELING, d.o.o., iz Šenčurja. Podjetje LOGAR TRADE, d.o.o., iz Šenčurja namerava pričeti z gradnjo še v letošnjem letu. Podjetje PROTIM Ržišnik & Perc, d.o.o., pa gradi objekt za trg, ki bo predan investitorjem maja 2003.

Splošna recesija, ki se posebej čuti na področju gradbeništva, tako še ni vplivala na razvoj projekta. V bodoče pa pričakujemo nekoliko upočasnjeno dinamiko širitve, tako, da še nepozidane površine znotraj območja obrtne cone v območju A predvidoma zadoščujo še za obdobje do leta 2005. Ključnega pomena za širitev predstavlja urejen cestni priključek na glavno cesto Kranj - Brnik. Ureditev je v pristojnosti Družbe RS za državne ceste.
Občina se skupaj s podjetjem PROTIM Ržišnik & Perc trudi urediti tudi to problematiko, da bo omogočen tudi nadaljnji razvoj cone in s tem podjetništva v občini Šenčur.

OPC_Sencur_se_razvija_po_nacrtih

 


Nazaj | Arhiv