Novica

Šenčurski obrtno poslovni podvig

18.05.2001

Gorenjski glas, 18. maj 2001

V občini Šenčur, ob cesti proti brniškemu letališču, se začenja izgradnja obrtno poslovne cone.

Šenčur – Občina Šenčur prva na Gorenjskem odpira povsem novo obrtno poslovno cono, po sredinem tehničnem prevzemu komunalne opreme je zanjo tudi uradno prižgana zelena luč. Investitorstvo je prevzelo tamkajšnje podjetje Protim Ržišnik & Perc, ki že razmišlja o širitvi cone, saj je zanimanja obrtnikov in podjetnikov precej.

Obrtno poslovna cona Šenčur se bo najprej raztezala na slabih 28 tisoč kvadratnih metrih površine, skupaj s cestami in drugimi komunalnimi objekti na 35 tisoč kvaratnih metrih. Gradnja prvega objekta se je že začela, podjetje 3L iz Golnika gradi poslovno skladiščni objekt, gradnjo naslednjega bo v kratkem zastavilo podjetje Protim Ržišnik & Perc, zgradilo ga bo za več manjših investitorjev.

Komunalna oprema obrtno poslovne cone Šenčur je najsodobnejša, saj so poleg ceste, vodovoda, kanalizacije in elektrike vključili tudi plinovod in najsodobnejšo telekomunikacijsko napeljavo. Zanimanja investitorjev je precej, saj je lokacija izjemno dobra, obrtno poslovna cona se namreč nahaja na obrobju mesta Kranj, ob gorenjski avtocesti in ob cesti proti brniškemu letališču. Zato jo nameravajo razširiti do približno 80 tisoč kvadratnih metrov, kasneje morda še bolj, saj območje ni primerno za intenzivno kmetijstvo, gozd pa je tam slab. (M.V.)

Sencurski_obrtno_poslovni_podvig


Nazaj | Arhiv