Novica

Alergija na spremembe v coni

15.04.2009

Šenčur - Zaradi spremembe ureditve novega krožišča pred obrtno poslovno cono Šenčur bo treba prestaviti dodaten priključek z glavne ceste, ki je bil sprva predviden tik ob krožišču, je pojasnila Uršula Pollak iz podjetja Protim Ržišnik Perc, ki je pripravilo spremembo lokacijskega načrta za območje P2B oziroma severni del šenčurske cone. Spremembe lokacijskega načrta, ki jih je na zadnji seji občinski svet tudi potrdil, je narekovala tudi vključitev dodatnega zemljišča v ureditveno območje cone. Na skrajnem severozahodnem delu cone namreč namerava veterinarska praksa Tenetiše seliti svojo dejavnost.

Krožišče z radijem 50 metrov bo večje, kot so predvidevali leta 2004, ko je bil sprejet lokacijski načrt za severni in severozahodni del šenčurske cone, zato se je zmanjšala gradbena parcela, na katerem gradijo Cubis. Poleg tega Direkcija RS za ceste zahteva še dodatno rezervacijo prostora okoli krožišča (do radija 70 metrov). Ker bodo zato ukinili sprva predviden dodatni priključek v cono tik ob krožišču in ga prestavili nekoliko bolj zahodno, bo posledično znotraj cone med objektoma Štempihar in Cubis nastala slepa ulica. Po mnenju občinskega svetnika Janeza Sušnika (SLS) so v Protimu Ržišnik Perc takšno spremembo predlagali, da bodo lahko zaprto pot uporabljali za potrebe poslovno trgovskega centra Cubis, saj je investitor RP Investicije iz Skupine Ržišnik predvidel premalo manevrskih površin za tovorna vozila. »Ker na svoji parceli ne morete opravljati svoje funkcije, boste sedaj zase uporabljali še javno cesto,« je bil kritičen Sušnik, podžupan Ciril Kozjek (SLS) pa je napovedal, da bo v cono poslal občinskega redarja, če bo videl na javni poti stati priklopnike.

Jože Stružnik (LDS) je pripomnil, da za šenčursko cono stalno spreminjajo vsebino lokacijskega načrta, ker je njegov izdelovalec hkrati tudi lastnik zemljišč v coni. »To je kolizija interesov,« ugotavlja Stružnik. »Zakaj imamo vedno probleme z objekti gospoda Ržišnika? Zato ker vedno vse pozida in se je zato premaknil proti cesti,« je pritegnil Sušnik. »Fokusirate se le na objekt Cubis, ker ste nanj alergični,« mu ni ostala dolžna Pollakova. »Nisem alergičen na objekt, sem pa alergičen na način, kako vodite projekt, alergičen sem, ker se dopuščajo razlike med občani. Jaz zastopam javni interes,« je žogico vrnil Sušnik. (Gorenjski glas, Avtor: Simon Šubic)

Alergija_na_spremembe_v_coni


Nazaj | Arhiv