Novica

Pričetek gradnje poslovne stavbe farmacevtske družbe Krka v Ljubljani

08.11.2017

Farmacevtska družba Krka je na svojem zemljišču v Ljubljani pričela z gradnjo nove poslovne stavbe. Objekt s skupno bruto površino 13.727 kvadratnih metrov bo poleg pritličja obsegal tri nadstropja in štiri podzemne garažne etaže ter nudil prostor za okoli 230 zaposlenih.

V Protimu smo za ta projekt skladno s pričakovanim terminskim planom investitorja pripravili projektno dokumentacijo arhitekture, krajinske arhitekture, gradbenih konstrukcij, strojnih in električnih inštalacij (faze IDZ, PDG, PZI) ter načrt notranje opreme. Poleg tega smo sodelovali pri pridobitvi gradbenega dovoljenja.

Izhodišče za oblikovanje volumna stavbe je bil občinski podrobni prostorski načrt, ki je definiral tlorisne in vertikalne gabarite objekta v obliki črke U. Naša skupina arhitektov je oblikovala fasadni ovoj s strukturno fasado, ki izpostavlja poudarjen vogal na sečišču Vodovodne in Samove ulice.

Sodobna stavba skupaj s parkom proti obstoječem objektu in ozelenjenim atrijem ter drevoredno potezo na Vodovodni in Samovi ulici predstavlja ureditev izpostavljenega mestnega vogala na tem območju. Z rekonstrukcijo cestne infrastrukture bo predel ustrezno dostopen tudi s prometnega vidika in prijazen do peščev in kolesarjev.

Več informacij je na voljo v novinarskem članku "Krka za Bežigradom gradi novo poslovno stavbo".

Poslovna stavba Krka v Ljubljani


Nazaj | Arhiv