Oskrbovana stanovanja v Kranju

Tip novice: Novice | 11. 08. 2021

Oskrbovana stanovanja v Kranju

Investitor Domplan d.d. bo na Planini v Kranju, na mestu propadajoče stavbe, ki je bila zaradi slabega gradbenega in funkcionalnega stanja že dlje časa zaprta, gradil nov objekt s 34 oskrbovanimi stanovanji.

Objekt je zasnovan v petih etažah, pri čemer so parkirišča za stanovalce urejena v kletni etaži, v pritličju pa so poleg oskrbovanih stanovanj tudi prostori, namenjeni storitvenim dejavnostim. Skupni prostori za druženje so urejeni v najvišji etaži z dostopom na zunanji, ozelenjeni strešni vrt, kjer so predvidene visoke grede za gojenje zelenjave in začimb. Vsako od stanovanj vključuje tudi večjo teraso ali atrij.

Za projekt je bila s strani arhitektov in inženirjev Protim Ržišnik Perc pripravljena celotna dokumentacija, vključno z idejno zasnovo (IZP), idejnim projektom in dokumentacijo za izvedbo (PZI), skupaj z investitorjem pa smo pripravili tudi projektno dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja (DGD).  

Za objekt, ki ga bo investitor začel graditi konec poletja, je bilo konec julija izdano gradbeno dovoljenje, v začetku avgusta pa se je že začelo rušenje starega objekta.

Več o projektu si lahko preberete na povezavi.

 


Nazaj